Landschapsmanifest genomineerd voor Europese Landschapsprijs

24/02
2011
DEN HAAG (EZPress) - Het Landschapsmanifest een samenwerkingsverband waarbij ruim 45 organisaties zich inzetten voor de kwaliteit van het Nederlandse landschap is genomineerd voor de Landschapsprijs van de Raad voor Europa. Deze internationale prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een organisatie die zich inzet voor bescherming beheer of inrichting van het landschap.

Staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken Landbouw en Innovatie heeft het Landschapsmanifest genomineerd voor de Landschapsprijs van de Raad voor Europa. De winnaar van de Landschapsprijs wordt 21 maart bekend gemaakt.

Gezamenlijke inzet voor het landschap

Het Landschapsmanifest is in 2005 ondertekend door een alliantie van ruim veertig maatschappelijke en private organisaties die zich samen inzetten voor de kwaliteit van het Nederlandse landschap. De partners van het manifest inmiddels ruim 45 zoeken actief naar kansen om het landschap op de politieke en maatschappelijke kaart te zetten.

Een mooier landschap

Het Landschapsmanifest was ook n van de krachten achter de campagne Een mooier landschap maak het mee die burgers motiveerde om mee te helpen met het onderhoud van het landschap.

NGOs als kennisinstellingen marktpartijen en ingenieursbureaus nemen deel aan het Landschapsmanifest. Zo ondertekenden bijvoorbeeld Natuurmonumenten Staatsbosbeheer en Rabobank het manifest maar ook organisaties als Stichting Streekeigen Producten de Vlinderstichting Bouwend Nederland LTO Nederland en RECRON.

Einde bericht

Bron Ministerie van ELI

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 24 februari 2011, 14:39
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry