OM eist 12 jaar gevangenisstraf in hoger beroep tegen verdachte van overval en poging doodslag op juwelier Almere

24/02
2011
Leeuwarden, 24 februari 2011

OM eist 12 jaar gevangenisstraf in hoger beroep tegen verdachte van overval en poging doodslag op juwelier Almere

Het Openbaar Ministerie (OM) Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep 12 jaar gevangenisstraf geëist tegen één van de betrokkenen bij een overval op een juwelierszaak op 5 februari 2009 in Almere. Deze man wordt er ook van verdacht de eigenaar van de zaak te hebben neergeschoten. Bij de overval kon de eigenaar van de zaak wegvluchten en drie verdachten in zijn zaak opsluiten door het rolluik te laten zakken. De vierde verdachte wist echter te ontsnappen en schoot daarbij de juwelier neer. De juwelier heeft het overleefd.

Het OM is van mening dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal met geweld en aan poging doodslag op de juwelier.

De rechtbank Zwolle-Lelystad veroordeelde de man eerder tot 6 jaar gevangenisstraf voor beide feiten. Zowel het OM als de verdachte stelden hoger beroep in tegen deze uitspraak. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de strafmaat.

In de zaken tegen de andere drie verdachten is geen hoger beroep ingesteld. Zij zijn door de rechtbank veroordeeld voor meerdere overvallen tot gevangenisstraffen van 3, 4 en 5 jaar.

Uitspraak (naar verwachting) op 10 maart a.s..

Datum: donderdag 24 februari 2011, 14:12
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Almere, Flevoland, Friesland, Leeuwarden, Lelystad, Overijssel, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry