Wecycle zet in op voorlichting professionele circuit

22/02
2011
ZOETERMEER (EZPress) - Wecycle de organisatie die de inzameling en recycling organiseert van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting richt zich de komende tijd op voorlichting aan installatie en sloopbedrijven met een informatiestand op de belangrijkste vakbeurzen. Het startschot wordt gegeven op de Installatie Vakbeurs in Gorinchem waar Wecycle van 1 tot 3 maart is te vinden. Energiezuinige verlichting en bijbehorende armaturen zijn tot ruim 90 te recyclen mits dit gescheiden wordt ingezameld. Een aantal installatie en sloopbedrijven is hiervan onvoldoende op de hoogte en voert afgedankte verlichtingsapparatuur ongesorteerd af.

Wecycle biedt installatie en sloopbedrijven middelen om het inzamelen te vergemakkelijken. Zo kunnen er bij grote projecten waar veel lampen en armaturen vrijkomen speciale lampencontainers op de bouwplaats worden gezet. Is er minder afval dan biedt Wecycle kleiner inzamelmateriaal aan zoals de wonderbox voor TLbuizen. Wecycle haalt de veilig opgeslagen lampen en armaturen gratis op en laat deze milieuvriendelijk recyclen.

Informatie op vakbeurzen

De Wecyclestand wordt bemenst door een team dat installatie en sloopbedrijven informeert over de verschillende inzamelmiddelen en het inzamel en recycleproces. Ook zal er tijdens de beurzen onderzoek worden gedaan naar de kennis en houding van installateurs ten opzichte van het gescheiden inzamelen van energiezuinige verlichting. Wecycle is dit jaar te vinden op de Installatie Vakbeurs in Gorinchem 1 tm 3 maart Venray 12 tm 14 april en Harderberg 13 tm 15 september. Daarnaast staat Wecycle 18 en 19 mei op de Energiebouwbeurs in Assen en 3 tm 7 oktober op de Elektrotechniekbeurs in Utrecht.

Meer informatie www.wecycle.nlbedrijven.

Einde bericht

Bron Wecycle

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 22 februari 2011, 13:32
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Assen, Drenthe, Gorinchem, Limburg, Utrecht, Venray, Zoetermeer, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry