Groei oplaadpunten maakt elektrisch rijden mogelijk

19/02
2011
DEN HAAG (EZPress) - Door de versnelde plaatsing van oplaadpunten kunnen automobilisten vanaf dit jaar door heel Nederland elektrisch rijden zonder zorgen over een lege accu. Dat hebben de brancheorganisaties van netbeheerders energieleveranciers EnergieNederland de Vereniging Nederlandse Gemeenten VNG en een kopgroep van samenwerkende gemeenten 18 februari 2011 in Amsterdam afgesproken.

Het Formule Eteam heeft de verschillende partijen bij elkaar gebracht. In dit team werken overheid bedrijfsleven en kennisinstellingen onder voorzitterschap van Maurits van Oranje samen aan bevordering van het elektrisch rijden.

Landelijk dekkend netwerk van oplaadpalen onmisbaar

De oplaadpalen worden in minstens 10 gebieden geplaatst waaronder Amsterdam Rotterdam Utrecht en de provincie NoordBrabant. Bij alle oplaadpunten kunnen automobilisten met n en hetzelfde pasje laden.

Een betrouwbaar veilig en landelijk dekkend netwerk van oplaadpalen is onmisbaar voor elektrisch rijden. Door de groei van het aantal oplaadpunten wordt Nederland een interessante testmarkt voor de internationale autoindustrie.

Tentoonstelling Iedereen elektrisch

Autofabrikanten brengen dit jaar op hun beurt de eerste volledig elektrische seriegeproduceerde gezinsautos op de markt. Het kabinet investeert op zijn beurt in een goede laadinfrastructuur en onderzoek naar verbeterde batterijen. En in diverse gemeentes vinden proefprojecten plaats met elektrische taxis en vuilnisautos.

De afspraak over de versnelde plaatsing van oplaadpunten werd bekend gemaakt bij de opening van de tentoonstelling Iedereen Elektrisch in Science Center NEMO in Amsterdam. Vanaf 19 februari kunnen bezoekers daar kennis maken met de wereld van elektrisch vervoer.

Einde bericht

Bron Ministerie van ELI

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: zaterdag 19 februari 2011, 06:17
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Rotterdam, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry