Acht jaar cel na woningoveral en verkrachting

18/02
2011
Acht jaar cel na woningoveral en verkrachting

18 februari - Een 20-jarige man uit Utrecht is vrijdag door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. De man overviel samen met een ander een vrouw in haar woning. De vrouw werd in haar huis uren vastgebonden, terwijl de mannen het huis doorzochten. Daarna werd het slachtoffer door de 20-jarige hoofdverdachte verkracht.

De overval vond in maart 2010 plaats. Volgens de rechtbank is wat de vrouw overkomen is `voor iedereen een nachtmerrie’. `Ze werd op hardhandige wijze vastgepakt door twee mannen die haar leken op te wachten en moest vervolgens meerdere uren achter elkaar vastgebonden op de grond liggen. Verdachte en zijn mededader hebben intussen de tijd genomen om het huis grondig te doorzoeken, hebben ondertussen televisie gekeken en hebben het slachtoffer gedurende die hele periode in spanning en angst laten wachten. De verkrachting die volgde maakte het geheel nog gruwelijker en hebben bij het slachtoffer diepe emotionele wonden achtergelaten. Haar lichamelijke integriteit is door deze daad enorm geschonden’, aldus de rechtbank in het vonnis.

De man werd vrijgesproken van betrokkenheid bij een eerdere woningoverval, in oktober 2009, waarbij een man in Driebergen-Rijsenburg slachtoffer werd. De rechtbank achtte hiervoor onvoldoende bewijs aanwezig.

Een 21-jarige man uit Utrecht werd wél veroordeeld wegens betrokkenheid bij deze overval. Hij kreeg vier jaar gevangenisstraf opgelegd. Ook bij deze overval gingen meerdere mannen zeer gewelddadig te werk en uitten gruwelijke bedreigingen. Een 20-jarige vrouw uit Driebergen werd veroordeeld wegens uitlokking van mishandeling van het slachtoffer van deze overval. Zij kreeg een gevangenisstraf van 135 dagen, waarvan 90 voorwaardelijk en een werkstraf van 100 uur opgelegd.

De uitspraken worden zo spoedig mogelijk op deze website gepubliceerd.

Datum: vrijdag 18 februari 2011, 17:07
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry