OM eist gevangenisstraffen voor winkeloverval in Gouda

17/02
2011
De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag 40 maanden gevangenisstraf geëist tegen een 20-jarige man uit Gouda. Zijn medeverdachte, een 18-jarige Gouwenaar hoorde 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 voorwaardelijk, tegen zich eisen. De mannen worden ervan verdacht op 16 juli 2010 een overval te hebben gepleegd op een winkel in Gouda.

De 18-jarige man werkte op het moment van de overval in de winkel. Hij was op de hoogte van de overval en heeft deze samen met de 20-jarige verdachte voorbereid aldus het OM. Zo zou hij een sms hebben gestuurd naar zijn medeverdachte over het meest geschikte moment voor het binnenvallen van de winkel. En was hij op de hoogte van het feit dat hij en zijn collega de kluis zouden moeten openmaken, niet op de alarmknop mochten drukken en daarna vastgebonden zouden worden met tie-wraps.

Op 16 juli kwam de 20-jarige man de winkel binnen en zette een collega van de 18-jarige verdachte een mes op de keel. En dwong haar naar de kluisruimte te gaan en de kluis te openen. Het slachtoffer moest het geld uit de kluis in een tas stoppen en daarna op de grond gaan liggen waarna ze, samen met haar collega, die dus op de hoogte was van de overval,  werd vastgebonden met tie-wraps. Na de overval vluchtte de 20-jarige verdachte de winkel uit.

Beide verdachten konden op 10 augustus worden aangehouden onder meer op basis van beelden die getoond werden in een uitzending van Hart van Nederland.

De officier van justitie rekende het de 18-jarige verdachte zwaar aan dat hij op de hoogte was van de overval en zijn collega bewust slachtoffer heeft laten worden. Daarnaast wist hij dat zijn collega op dat moment zwanger was.

De 20-jarige verdachte heeft tijdens het onderzoek steeds ontkend dat hij de overval had gepleegd. Tijdens de rechtszitting vandaag heeft hij bekend.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Datum: donderdag 17 februari 2011, 16:46
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Gouda, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry