8 jaar cel voor poging doodslag op schoonvader zus

16/02
2011
8 jaar cel voor poging doodslag op schoonvader zus

Zutphen, 16 februari 2011 – De rechtbank veroordeelt een 24-jarige man tot een gevangenisstraf van acht jaar voor een poging doodslag op de schoonvader van zijn zus. De man stak op 15 juni 2010 in Terborg het slachtoffer meerdere malen in zijn buik en nek. Het slachtoffer overleefde de verwondingen.

Geen poging moord
De rechtbank acht bewezen dat de verdachte het slachtoffer van het leven wilde beroven (poging doodslag), maar niet dat het een poging tot moord was. Hoewel het handelen van de man op het eerste gezicht wijst in de richting van voorbedachte raad kan dit niet onomstotelijk bewezen worden. Voor (een poging tot) moord moet bewezen worden dat het feit met kalm beraad en rustig overleg is gepleegd.

Ernstig geweld
Verdachte is op 15 juni 2010 naar de woning van het slachtoffer gegaan en heeft hem meerdere malen gestoken, waarvan de vrouw van het slachtoffer en enkele buurtbewoners getuige waren. De rechtbank oordeelt dat voor dit ernstige geweldsmisdrijf een lange gevangenisstraf gerechtvaardigd is.

Tussenuitspraak
De rechtbank wees in een tussenuitspraak op 8 oktober 2010 het verzoek tot het houden van een schouw en het horen van eerwraakdeskundige voorlopig af.

Datum: woensdag 16 februari 2011, 15:41
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Zutphen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry