Vakantie Egypte weer in trek

15/02
2011
Vele honderden Nederlanders hebben de afgelopen week weer een vakantie geboekt naar Egypte. Op 18 februari zal het eerste vliegtuig weer vertrekken naar de badplaatsen aan de Rode Zee.

Het verlagen van de classificatie van het reisadvies van 6 naar 5 en de wedergekeerde rust in het land brachten de boekingen op gang. Reisorganisatie Skytours bood als eerste weer reizen aan naar Egypte en meldt dat het eerste vliegtuig al vol zit. Het land is dusdanig in trek bij toeristen dat een tweede toestel ook nog wel vol komt voor het weekend, volgens deze touroperator. De hotelprijzen in het land zijn dusdanig gedaald dat er via internet vakanties en reizen voor weinig geld worden aangeboden.

Vanmorgen is een flink aantal reisorganisaties met een proefvlucht van Transavia vertrokken naar de Egyptische badplaatsen. Zij willen zelf polshoogte nemen en met eigen ogen vaststellen dat hun klanten inderdaad weer veilig naar deze bestemming kunnen afreizen en vakantie vieren. Ook of alle basisvoorzieningen weer werken, zoals bijvoorbeeld de pinautomaten.

Topbestemming

De verwachting is dat vanaf maart de tientallen vluchten vanuit Nederland naar Egypte weer worden uitgevoerd. Nu het negatieve reisadvies is beƫindigd en het Ministerie van Buitenlandse Zaken aangeeft dat het weer veilig is kunnen de hotels weer vollopen met Nederlandse vakantievierders en zonaanbidders.

Egypte is een van de topbestemmingen in de wintermaanden waar vorig jaar ongeveer 250.000 Nederlanders vakantie vierden. Omdat enkele grote reisorganisaties eind januari veel kamers hebben afgestoten en reizigers hebben omgeboekt naar Turkije en Spanje is de verwachting dat deze voor revolutionaire prijzen weer op de markt zullen komen. Voor prijskopers een kans op een zeer goedkope vakantie.

Datum: dinsdag 15 februari 2011, 07:19
Bron: Tourisme Nieuws
Categorie: Algemeen
Tags: Egypte, Spanje, Turkije

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry