Hij ís er: universele lader voor mobiele telefoons

08/02
2011
We hebben er een tijd op moeten wachten, maar nu is hij er dan echt: de eerste compatibele universele lader voor mobiele telefoons. Het eerste exemplaar wordt vandaag overhandigd aan Antonio Tajani, vicevoorzitter van de Europese Commissie.

Wie kent het niet: telefoon leeg en niemand in de buurt heeft een oplader die op uw telefoon past. Enfin, verleden tijd, want op verzoek van de Europese Commissie hebben veertien grote producenten van mobiele telefoons eind vorig jaar een memorandum van overeenstemming ondertekend om de laders voor "data-enabled" mobiele telefoons* die in de EU worden verkocht, te harmoniseren. Het gaat niet om de minste bedrijven: Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL mobile phones), Texas Instruments en Atmel. En vandaag wordt dus het eerste exemplaar overhandigd.

De universele lader - niet alleen handig voor ons gebruikers, maar ook voor het milieu: voortaan hoeven we niet meer bij elke nieuwe telefoon de oude lader weg te gooien - is gebaseerd op de technologie van de micro-usb-stekker. Voor telefoons zonder micro-usb-interface is volgens het memorandum van overeenstemming een adapter toegelaten.

Moeten we nu allemaal vandaag naar de winkel rennen? Nee, het is nog even wachten tot-ie daadwerkelijk in de schappen ligt. De veertien producenten hebben ermee ingestemd de nieuwe universele laders voor mobiele telefoons in de loop van 2011 op de Europese markt te brengen.

*) "data-enabled" mobiele telefoons, dit wil zeggen mobiele telefoons die aan een computer kunnen worden aangesloten om bijvoorbeeld beelden, bestanden en muziek uit te wisselen. Dat zijn anno 2011 de meeste mobieltjes dus.

Datum: dinsdag 8 februari 2011, 08:49
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry