Verdachte van overvallen op hotels voorgeleid voor rechter-commissaris

31/01
2011
De rechter-commissaris in Den Haag heeft afgelopen vrijdag een 25-jarige Rotterdammer voor 14 dagen in bewaring gesteld. De man wordt verdacht van vier gewapende overvallen op hotels en een supermarkt. Maar het OM heeft aanwijzingen dat de Rotterdammer bij meer overvallen betrokken is.

De verdachte werd op dinsdag 25 januari in zijn cel aangehouden. De man zit momenteel een gevangenisstraf uit voor wapenbezit en een inbraak in de regio Rotterdam. Naast deze Rotterdammer werden op 25 januari nog twee andere mannen (24 jaar uit Rotterdam en 19 jaar uit Berkel en Rodenrijs) aangehouden.

Ook de 24-jarige verdachte werd in gevangenschap aangehouden. De man zit momenteel in voorlopige hechtenis en is in afwachting van zijn rechtszaak. Hij wordt verdacht van een gewapende overval in Lelystad. Deze verdachte is niet voorgeleid voor de rechter-commissaris. De derde aangehouden verdachte (19 jaar uit Berkel en Rodenrijs) is na uitgebreid verhoor heengezonden. De officier van justitie heeft in zijn zaak nog geen vervolgingsbeslissing genomen.

Het “Twisterteam” van de politie Haaglanden onderzocht de afgelopen maanden onder leiding van een officier van justitie zeventien overvallen, pogingen en voorbereidingen daartoe op hotels, supermarkten, een bank en andere instellingen. De overvallen vonden plaats tussen mei en augustus vorig jaar en werden gepleegd in Haaglanden (Den Haag, Wassenaar), Hollands-Midden (Leiden, Leiderdorp en Bodegraven) en Rotterdam-Rijnmond (Rotterdam, Vlaardingen, Berkel en Rodenrijs). De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van Politie Haaglanden en het OM Den Haag.

Datum: maandag 31 januari 2011, 17:24
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Bodegraven, Flevoland, Leiden, Leiderdorp, Lelystad, Rotterdam, Vlaardingen, Wassenaar, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry