Veilig Telewerken van Motiv nu ook geschikt voor mobiele platformen

31/01
2011
IJSSELSTEIN (EZPress) - Nieuwe telewerkoplossing geeft security manager grip op beveiliging van iPad iPhone Blackberry Android Symbian en Windows Mobile ook als deze door medewerkers priv zijn aangeschaft

IJsselstein 31 januari 2011 Motiv leverancier van innovatieve ICToplossingen heeft het concept voor Veilig Telewerken uitgebreid met een hoogwaardig beveiligde VPNverbinding voor smartphones en mobiele apparaten. Gebruikers kunnen via een centraal webportaal veilig toegang krijgen tot bedrijfsapplicaties en systemen zoals Microsoft Exchange. De oplossing is onder meer geschikt voor de meest gebruikte mobiele platformen zoals iPad iPhone Blackberry Android Symbian en Windows Mobile en beschermt de mobiele apparaten tegen malware en spam. De beheerder van het bedrijfsnetwerk kan bovendien op afstand de smartphone permanent afsluiten lock of alle data wissen. Het voordeel van de oplossing is dat het ook toepasbaar is op mobiele apparaten die medewerkers priv hebben aangeschaft inclusief de iPad.

Motiv maakt voor deze uitbreiding van het concept Veilig Telewerken gebruik van het Junos Pulseplatform van Juniper. Dit platform is gebaseerd op de SA Series SSL VPNoplossing van Juniper waarmee wereldwijd al 25 miljoen eindgebruikers op afstand veilig verbinding maken tussen hun mobiele apparatuur en bedrijfsnetwerken. Motiv biedt met Veilig Telewerken een veilige omgeving voor mobiele medewerkers die gebruik wensen te maken van eigen smartphones of tabletpcs. . Zo kunnen alle medewerkers onderweg thuis of op locatie bij klanten veilig en eenvoudig offertes genereren onkostenrapporten indienen afspraken maken of wijzigen en CRMsystemen benaderen. Ongeacht of zij direct via een lokale WiFihotspot of via een 3G4Gmobiele telefoonnetwerk verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk.

Bastiaan Bakker Business Development Manager van Motiv De publicatie van de ambtsberichten van de Amerikaanse overheid en de ambassades op WikiLeaks zorgt voor een grote bewustwording in het bedrijfsleven en bij de overheid voor het voorkomen dat gevoelige informatie in de verkeerde handen valt. De nieuwe uitbreiding op onze bestaande telewerkvoorziening levert daar een belangrijke bijdrage aan door ook te voorkomen dat gegevens op verloren of gestolen smartphones openbaar gemaakt kunnen worden. Veilig Telewerken is nu geschikt gemaakt voor gebruik vanaf de meest gebruikte mobiele apparaten inclusief de populaire iPad. Vanaf begin 2011 is ook centraal beheer en beveiliging van smartphones beschikbaar tegen een vaste prijs per telefoon.

Bezoek voor meer informatie over het Junos Pulseplatform www.juniper.netusendmmobilesecuritysp

Einde bericht

Bron Motiv

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 31 januari 2011, 12:20
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: IJsselstein, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry