Comic Sans lettertype helpt scholieren onthouden

26/01
2011
Hoewel op internet het font Comic Sans op weinig populariteit kan rekenen, hebben wetenschappers onderzocht dat het font kinderen helpt om informatie beter te onthouden.

Op internet zijn er zelfs campagnes gaande om Comic Sans te verbieden maar het font van Vincent Connare, werknemer van Microsoft, heeft volgens de wetenschappers dus wel nut op het gebied van educatie.

Het font werd ontworpen voor gebruik in tekstballonnetjes maar doordat het door de speelse vormen wat lastiger te lezen is, zouden de hersenen van kinderen harder moeten werken om te ontcijferen wat er staat en het daardoor ook beter onthouden. Als het erg eenvoudig te lezen is, dan vliegen de ogen over de tekst zonder de inhoud zelf goed op te nemen.

De resultaten uit het onderzoek onder 222 scholieren van de middelbare school zijn gepubliceerd in het blad Cognition van Elsevier. Andere fonts die werden getest waren Haettenschweiler, Monotype Corsiva or Comic Sans italicised. De onderzoekers van Princeton en Indiana geven aan dat iets kunnen lezen niet hetzelfde is als iets kunnen onthouden.

[Via: Fudzilla]

Datum: woensdag 26 januari 2011, 12:21
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry