OM eist 5 jaar gevangenisstraf en tbs in hoger beroep doodslag Floris Burgwal Capelle a/d IJssel

24/01
2011
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 5 jaar gevangenisstraf en tbs geëist tegen een 43-jarige man uit Capelle a/d IJssel wegens doodslag. De verdachte wordt ervan verdacht op 20 juli 2009 in een woning aan de Floris Burgwal in Capelle a/d IJssel zijn huisgenoot door middel van messteken om het leven te hebben gebracht. De rechtbank te Rotterdam veroordeelde de verdachte voor dit feit tot 8 jaar gevangenisstraf. De verdachte stelde tegen deze uitspraak hoger beroep in.

De verdachte was woonachtig in het souterrain van de woning van het slachtoffer. Het slachtoffer had hem in huis genomen nadat de partner van verdachte was overleden. Er zijn aanwijzingen dat het slachtoffer de verdachte het huis uit wilde zetten.

Op 20 juli 2009 had verdachte drugs gebruikt en heeft hij zich tegenover anderen agressief uitgelaten over het slachtoffer. De verdachte is naar de woning van het slachtoffer gegaan, waarna er volgens de verdachte ruzie is ontstaan over de urn van de voormalig partner van de verdachte. De verdachte heeft het slachtoffer met een mes in de hals gesneden en in de borst gestoken. Het slachtoffer is aan de verwondingen overleden.

Tbs

De advocaat-generaal heeft in hoger beroep, naast de gevangenisstraf, tbs geëist, nu deskundigen hebben geoordeeld dat verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is en behandeling noodzakelijk is. Bovendien heeft de advocaat-generaal benadrukt dat behandeling in een tbs-kliniek moet plaatsvinden omdat verdachte gedurende een periode van meer dan 20 jaar ambulante behandeling heeft gehad en dit hem in die periode er niet van heeft weerhouden ernstige strafbare feiten te plegen.

Uitspraak (naar verwachting) op 7 februari 2011.

Datum: maandag 24 januari 2011, 17:17
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry