Kader voor vernieuwend welzijn vastgesteld

21/01
2011
21-01-2011

De gemeenteraad heeft de kadernota vernieuwend welzijn vastgesteld. In deze nota staat beschreven hoe de gemeente de komende jaren het sociaal makelaarschap als manier van werken wil invoeren voor welzijn. De raad beëdigde Hans Botman als (tijdelijk) nieuw raadslid en nam afscheid van Eveline Schell.

De raad startte de vergadering met de beëdiging van Hans Botman als nieuw raadslid voor GroenLinks. Botman vervangt Marry Mos die tot mei met zwangerschapsverlof is.

Routekaart vernieuwend welzijn
De raad heeft unaniem ingestemd met de zogenoemde 'Routekaart naar vernieuwend welzijn', het kader voor het programma welzijn dat in 2013 ingaat. De raad was het eens over de noodzaak van een nieuw beleid, maar vond de kadernota nog vrij mager. Wethouder Everhardt vertelde dat de nota de komende tijd in samenwerking met de wijkraden en cliënten en in overleg met de raad wordt uitgewerkt. Ook zegde hij toe te kijken naar de mogelijkheid om meer financiële ruimte te vinden voor vernieuwende initiatieven in 2011 en 2012.

Afscheid Eveline Schell
De raad nam aan het einde van de openbare vergadering afscheid van VVD-raadslid Eveline Schell. Schell stopt omdat zij het raadswerk niet meer kan combineren met haar werk. Haar opvolger wordt naar verwachting tijdens de raadsvergadering van 3 februari beëdigd.

Datum: vrijdag 21 januari 2011, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry