Start inschrijving fietstocht Classico Giro Utrecht 2011

20/01
2011
20-01-2011

Gezamenlijk persbericht provincie Utrecht en gemeente Utrecht

Wielrenverenigingen, gemeente en provincie Utrecht willen een vervolg geven aan de succesvolle Toerversie Giro Utrecht van 2010. Daarom organiseren ze op zondag 8 mei 2011 de 'Classico Giro Utrecht'. Deze toerfietstocht kent drie afstanden: 35, 75 en 110 km. Sportievelingen kunnen zich vanaf donderdag 20 januari inschrijven.

Gedeputeerde Anneke Raven en wethouder Rinda den Besten geven aan dat de tweede etappe van de Giro d'Italia en de Toerversie vorig jaar een prachtig feest in Utrecht waren. Aan de Toerversie deden zoveel mensen mee (6.500), dat de bestuurders willen doorgaan met zo'n fietstocht voor amateurs. Dat past ook goed bij Utrecht Fietsstad en het sportieve karakter van de hele regio Utrecht.

Peloton
De Classico-tochten van 35 en 75 km zijn vrije toertochten door het Groene Hart. De 110 km volgt grotendeels de route van de Giro-etappe van 2010 en gaat in peloton onder motorbegeleiding over de openbare weg. De weg wordt tijdelijk afgesloten zodat het peloton vrije doorgang heeft. Op de route ligt de Utrechtse Heuvelrug met de Amerongse Berg en het rivierenlandschap. Deze tocht wordt non-stop gereden met een vaste gemiddelde snelheid van 27 km per uur. Deelnemers aan deze afstand ontvangen bij inschrijving gratis een speciaal ontworpen wielershirt. In hetzelfde weekend start overigens de Giro d'Italia 2011.

Inschrijven voor alle afstanden van de Classico Giro Utrecht kan vanaf 20 januari via www.classicogiroutrecht.nl Aan de 110 km kunnen maximaal 2.500 deelnemers meedoen. Alle afstanden starten en finishen bij sportcentrum Olympos in Utrecht. De Classico Giro Utrecht is verbonden aan de 'Ride for the Roses', een initiatief van Lance Armstrong. Bij deze jaarlijkse toertocht wordt geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Dit goede doel krijgt per deelnemer aan de Classico Giro Utrecht een bijdrage.

Na afloop van deze Classico Giro Utrecht wordt bepaald of de fietstocht de komende jaren een vervolg krijgt.

Gemeente en provincie willen samen topsport stimuleren. Het organiseren van de tweede etappe van de Giro d'Italia 2010 paste bij deze ambitie, evenals de Classico Giro Utrecht 2011 en het European Youth Olympic Festival 2013. De Classico Giro Utrecht sluit ook aan bij de Utrechtse kandidatuur voor de start van de Tour de France in één van de komende jaren.

Datum: donderdag 20 januari 2011, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht, Utrechtse Heuvelrug

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry