CBS Nederland op een na grootste cabotagevervoerder in Europese Unie

18/01
2011
DEN HAAG (EZPress) - In 2009 is in de Europese Unie door cabotagevervoerders 78 miljoen ton aan goederen getransporteerd. Nederlandse transporteurs namen hiervan 13 miljoen ton voor hun rekening. Van de EUlanden vervoerde alleen Duitsland meer goederen binnen andere lidstaten dan Nederland.

Ook Luxemburg Polen en Belgi belangrijke spelers

Het cabotagevervoer was in 2009 goed voor minder dan 1 procent van het totale transport binnen de Europese Unie. Behalve Duitsland en Nederland zijn ook Luxemburg Polen en Belgi belangrijke spelers in deze markt. Sinds 14 mei 2010 zijn nieuwe strengere Europese cabotageregels van toepassing.

Nederlandse cabotagevervoerders vooral actief in buurlanden

Nederlandse transporteurs verrichten vier keer zoveel cabotagevervoer in andere EUlanden dan buitenlandse vervoerders in Nederland. De Nederlanders zijn vooral actief in Duitsland en Belgi. Drie kwart van het totale cabotagevervoer door Nederlandse transportbedrijven binnen de Europese Unie vond in 2009 plaats in deze landen. Het Verenigd Koninkrijk kwam met een aandeel van 11 procent op de derde plaats.

Belgi Duitsland en Polen grootste cabotagevervoerders in Nederland

Buitenlandse cabotagevervoerders transporteerden in 2009 ruim 3 miljoen ton aan goederen binnen de Nederlandse landsgrenzen. Dit komt neer op bijna 1 procent van het totale binnenlandse transport.

Belgi nam het grootste deel van het cabotagetransport in Nederland voor zijn rekening 42 procent gevolgd door Duitsland 28 procent en Polen 17 procent.

Einde bericht

Bron CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 18 januari 2011, 09:29
Bron: EZPress Transport en Logistiek
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Duitsland, Luxemburg, Polen, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry