Wereldrecordpoging tv-kijken verbroken door Tilburger

07/09
2009
Efraim van Oeveren (28) uit Tilburg heeft wereldrecord televisiekijken op zijn naam gezet. Na controle door de officiĆ«le vertegenwoordiger van het Guinnes Book of Records is vastgesteld dat hij in de nacht van zaterdag op zondag om middennacht het oude record van tachtig uur met zes uur heeft verpletterd. “De eerste maand ga ik zeker geen tv meer kijken“, reageerde Efraim, met ernstig slaaptekort, na afloop. “Waarom zou ik nu gaan slapen? Daar heb ik geen behoefte meer aan.”

Speciaal voor de finale van de wereldrecordpoging was een vertegenwoordiger van het Guinness Book of Records vanuit Londen naar Beeld en Geluid in Hilversum overgekomen. Ze gaf aan zeer onder de indruk te zijn van de entourage en de organisatie. Zij stelde, na controle van de gegevens, dat Efraim zich de nieuwe wereldrecordhouder tv-kijken mag noemen met een tijd van 86 uur.

De recordpoging werd georganiseerd door Veronica Magazine in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Peter Contant, hoofdredacteur Veronica Magazine: “Dit is een record dat helemaal bij het grootste tv-magazine van Nederland past. En niet zo’n klein beetje ook.”

De recordpoging tv-kijken startte woensdag 2 september om 10.00 uur bij Beeld en Geluid met een startschot van Peter R. de Vries. Drie deelnemers gingen de strijd aan voor een plek in het Guinness Book of Records. Het record stond op dat moment op naam staat van Gupta uit New Delhi met ruim tachtig uur. Na ruim veertig uur moest Michiel Vos als eerste de strijd staken, na ruim 72 en een half uur werd ook Jacco de Vries door slaapgebrek overmand.

Datum: maandag 7 september 2009, 10:09
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Delhi, Hilversum, India, Londen, Noord-Brabant, Noord-Holland, Tilburg, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry