Brein haalt grote illegale site uit de lucht

14/01
2011
Stichting Brein heeft naar eigen zeggen een grote slag geslagen met het uit de lucht halen van Swan, voorheen bekend als ATS, een topsite die meer dan 220 terabyte aan auteursrechtelijk beschermd materiaal verspreidde.

Dit is Brein gelukt met de hulp van de hostingprovider Worldstream. De site bevatte films, tv-series, games, muziek, software en digitale boeken. Swan gebruikte 12 servers met 142 harde schijven.

Een topsite bestaat uit ftp servers die door 'the scene' gebruikt wordt om de nieuwste illegale content op te slaan en te verspreiden. De 'scene' bestaat uit onderling min of meer verbonden groepen mensen, zogenaamde 'release groups', die zich ten doel stellen nieuwe content zo snel mogelijk illegaal op internet te zetten. Topsites vormen daarmee een bron van de meest schadelijke illegale verspreiding van populaire content. Er waren op Swan meerdere release groepen actief.

'Worldstream werkte op verzoek van Brein mee aan de verwijdering van de servers en heeft die aan Brein overgedragen. De eigenaar/beheerder van Swan zou volgens de beschikbare gegevens uit Latijns Amerika afkomstig zijn. Er wordt nog nader onderzoek verricht maar hij kan zich desgewenst bij Brein melden. "Wij hebben hem per e-mail op de hoogte gebracht van de situatie", aldus Brein woordvoerder Kuik.

Stichting Brein beschermt rechthebbenden van auteursrechtelijk materiaal tegen structurele inbreuk of misbruik van hun werk.

Datum: vrijdag 14 januari 2011, 14:20
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry