Publicatie reisorganisaties zonder garantie

11/01
2011
Reisbrancheorganisatie ANVR publiceert vanaf vandaag een voorlopige lijst met tientallen reisorganisaties die volgens de brancheorganisatie tot op heden niet voldoen aan de in Nederland wettelijke, financiële garantieverplichtingen richting de consument.

In Nederland is iedere reisorganisatie en touroperator verplicht de consument financieel te beschermen tegen faillissement van de onderneming. Tevens dient de reisonderneming de consument een repatriëringgarantie te bieden in geval de onderneming failliet gaat en de consument nog op zijn vakantiebestemming verblijft. Dit is zelfs geregeld en vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek (art. 7:512).

De ANVR heeft niet kunnen vaststellen dat de reisondernemingen op de, ongetwijfeld onvolledige, signaleringslijst voldoen aan deze wettelijke garantieverplichtingen. Dit, terwijl dat op eenvoudige wijze kan door, net als de 1.550 reisbureaus en 200 touroperators die zijn aangesloten bij de ANVR,  zich aan te sluiten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) of op een andere wijze een vergelijkbare garantieregeling te bieden.

“Het is ons als brancheorganisatie een doorn in het oog dat wij met onze leden alles in het werk stellen om zoveel mogelijk kwaliteit en zekerheden te garanderen en reisorganisaties als deze de consument niet beschermen terwijl dat wettelijk is verplicht. Zij zetten daarmee de branche in een negatief daglicht”, aldus ANVR-directeur Frank Oostdam.

Met deze lijst wil de ANVR consumenten er nogmaals op wijzen dat reizigers vóór het boeken van een welverdiende vakantie eerst op de websites van ANVR en garantiefonds SGR moeten checken of reisondernemingen zijn aangesloten.

De lijst is te vinden op www.anvr.travel (Op Reis, Boeken van een reis en onder Vragen en antwoorden én Nieuws).

Bron: ANVR

Klik hier voor een portal met vakanties en reizen van reisorganisaties die niet op de zwarte lijst staan.

Datum: dinsdag 11 januari 2011, 11:02
Bron: Tourisme Nieuws
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry