Nieuwe fietsbrug: snelle fietsroute van Leidsche Rijn naar stad

10/01
2011
10-01-2011

Het college van Utrecht heeft afgelopen dinsdag een principebesluit genomen over een nieuwe fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal. De brug loopt van de te bouwen wijk Leeuwesteyn in Leidsche Rijn naar het Victor Hugoplantsoen in Oog in Al. Voor een goede inpassing in Oog in Al trekt het college € 6 miljoen extra uit om twee scholen te verplaatsen. De totale kosten van de brug zijn circa € 25 miljoen. Na de inspraakperiode neemt de gemeenteraad dit voorjaar naar verwachting een definitief besluit.

De brug komt halverwege de Hogeweidebrug en de Meernbrug en biedt zo de meeste tijdswinst voor fietsers tussen de stadsdelen. De brug is een onmisbare schakel in een netwerk van goede, veilige en vooral snelle fietsroutes door de stad. De gemeente verwacht dat met de verdere bouw van Leidsche Rijn dagelijks tussen de 4.000 en 10.000 fietsers van de nieuwe brug gebruik gaan maken.

Inpassing in Oog in Al
Het college heeft besloten om letterlijk ruimte te maken voor de brug bij het Victor Hugoplantsoen door de Eben Haëzer-school te verplaatsen naar buiten Oog in Al en een nieuwe Montessori-school mee te ontwerpen met de aanlanding van de brug. Hiermee wil het college een goede ruimtelijke inpassing mogelijk maken en tegemoet komen aan bezwaren in de wijk. Een klankbordgroep van onder meer bewoners van Oog in Al en de wijkraden West en Leidsche Rijn hebben adviezen uitgebracht. Ook tijdens een inloopbijeenkomst in januari 2010 zijn zo'n 200 reacties ontvangen.

Meer informatie leest u hier, in de Fietsbrugkrant.

Datum: maandag 10 januari 2011, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry