Hoge prijs voor Pixar op filmfestival Venetië

06/09
2009
VENETIE (ANP) - Animatiestudio Pixar en animatiegoeroe John Lasseter hebben een hoge filmprijs gekregen. Het filmfestival in de Italiaanse stad Venetië reikte de animatoren zondag een Gouden Leeuw uit voor hun hele oeuvre. Lasseter kon niet geloven dat hij de prestigieuze onderscheiding had gekregen, zei hij bij de uitreiking: ,,Een stelletje animatienerds uit het noorden van Californië die worden geëerd in Venetië? Ik was helemaal ondersteboven.''

Lasseter begon zijn loopbaan in de jaren zeventig als tekenfilmontwerper van Walt Disney. Na enkele jaren stapte hij over naar Lucasfilm, het latere Pixar. De studio stond aan de basis van het gebruik van computers bij het maken van animatiefilms. Lasseter werkte mee aan films als Toy Story, Finding Nemo, The Incredibles, Cars en WALL-E.

De oeuvreprijs van de Gouden Leeuw is in het verleden uitgereikt aan belangrijke filmmakers als Orson Welles, Ingmar Bergmann, Charlie Chaplin, Joris Ivens, Marcello Mastroianni, Steven Spielberg en Woody Allen.

Datum: zondag 6 september 2009, 22:23
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry