Bouw nieuw datacenter Interconnect van start

05/01
2011
’S-HERTOGENBOSCH (EZPress) - De bouw van het nieuwe datacenter van Interconnect in Eindhoven is van start gegaan. De eerste vleugel die 3000 m2 datacenterruimte biedt zal halverwege 2011 in gebruik genomen worden.

De bouw van dit tweede datacenter wordt uitgevoerd door Bouwgroep Moonen uit s Hertogenbosch. Het pand wordt gevestigd op het Park Forum in Eindhoven. Het pand bestaat uit vier bouwlagen met een gedeelte kantoorruimte en drie lagen datacenter.

Interconnect levert vanuit haar bestaande datacenter in sHertogenbosch een uitgebreid aanbod aan hosting breedband en datacenterdiensten. Met de bouw van een tweede datacenter worden het netwerk en de faciliteiten van Interconnect geografisch gescheiden. Dit biedt gebruikers van zowel het datacenter als van de hosting diensten van Interconnect extra zekerheid op het gebied van bereikbaarheid.

Energieefficintie

Bij het ontwerp van het datacenter is gestreefd naar een zo efficint mogelijk gebruik van energie en koeling in het bijzonder. Daarom is onder meer gekozen voor het gebruik van Direct Free Cooling. Het datacenter in Eindhoven zal een gemiddelde PUE bereiken van 115 wat significant lager is dan de huidige standaard.

Einde bericht

Bron Interconnect

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 5 januari 2011, 15:27
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Eindhoven, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry