Prinses Máxima bezoekt CIMIC-bataljon

04/09
2009
Prinses Máxima heeft vandaag een bezoek gebracht aan het CIMIC-bataljon (Civiel-Militaire Coöperatie) van de landmacht. Dit bataljon speelt een belangrijke rol bij het wederopbouwwerk van de Task Force Uruzgan (TFU).

Máxima liet zich in Soesterberg uitgebreid informeren door de commandant van het CIMIC-bataljon, luitenant-kolonel Ernst Lobbezoo. Hij vertelde haar over de taken en werkzaamheden en in het bijzonder de rol die de militairen van dit bataljon spelen bij de wederopbouw in Uruzgan. Ook de positieve ervaringen met microkredieten kwamen ter sprake. Deze vorm van kleinschalige, financiële hulp blijkt een stimulans voor de lokale economie van Uruzgan.

Expertise1 CIMIC Bataljon vormt in uitzendgebied een belangrijke schakel tussen militaire eenheden, de bevolking en humanitaire en noodhulporganisaties. Naast de civiel-militaire samenwerking, houdt de eenheid zich in de missiegebieden bezig met de ondersteuning van de economische wederopbouw. De staf bestaat uit militairen van alle krijgsmachtdelen. Zij beheren een netwerk van circa 500, in het bedrijfsleven werkzame reserveofficieren. Deze reserveofficieren komen in actie wanneer in een missiegebied specifieke kennis benodigd is. Denk aan de expertise van planologen, bestuurskundigen, juristen, accountants en bankiers.

Datum: vrijdag 4 september 2009, 16:21
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry