CES 2011: Preview Android 3.0

06/01
2011
Op de Consumer Electronic Show (CES) werd een preview getoond van de nieuwe 3.0 versie van Android die eraan zit te komen.

Android 3.0 (Honeycomb) is gemaakt voor tablets en in de video is te zien dat het over een nieuwe interface beschikt. Google noemt het een ‘truly holographic interface'.

De nieuwe versie is speciaal geschikt gemaakt voor tablets met hun grotere schermformaten. Hoewel expliciet vermeld wordt dat het helemaal op tablets is gericht, hoeft dit nog niet te betekenen dat Android 3.0 niet op de smartphones zullen verschijnen. Hierover is momenteel nog weinig bekend.

In de interface zien we o.a. een nieuw startscherm, browser en email, allemaal geoptimaliseerd voor de tablet. Ook de nieuwe versie van Google Maps die we eerder op Android 2.3 zagen, wordt natuurlijk ondersteund. Google Talk-gebruikers kunnen ook chatten tussen tablets en computers.

Of het allemaal genoeg is om de ijzersterke positie van de iPad aan te tasten moet nog blijken maar het ziet er in ieder geval veelbelovend uit

[Via Venturebeat]

Datum: donderdag 6 januari 2011, 10:15
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry