Eis vier jaar voor mensenhandel Apeldoorn

04/01
2011
Tegen een 19-jarige verdachte van mensenhandel heeft het Openbaar Ministerie (OM) Zutphen vandaag een gevangenisstraf geëist van vier jaar. De man wordt ervan verdacht meerdere meisjes te hebben uitgebuit en in de prostitutie te hebben gebracht.

De 19-jarige Apeldoorner werd eind januari 2010 aangehouden op verdenking van mensenhandel. Hij zou via Hyves en MSN contact hebben gelegd met jonge vrouwen (14 tot 20 jaar), waarna hij probeerde de slachtoffers over te halen om voor hem in de prostitutie te gaan werken. Dit ging gepaard met bedreigingen. Van enkele meisjes werden onder dwang pornografische foto’s gemaakt, met het doel hen te chanteren.

Op de tenlastelegging van de verdachte staan tien verdenkingen van mensenhandel. Drie slachtoffers zijn daadwerkelijk in de prostitutie terecht gekomen. De mensenhandel vond plaats in een periode van mei 2009 tot en met januari 2010. Daarnaast wordt de man ook verdacht van verkrachting van één van de slachtoffers.

In het onderzoek is ook een 59-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van seks met een minderjarige (12 <16 jaar) en het voorhanden hebben van meerdere revolvers. Tegen deze verdachte is 3 maanden gevangenisstraf voorwaardelijk geëist.

Een Apeldoorner van 22 hoorde de officier van justitie een eis formuleren van 30 uur werkstraf en een maand gevangenisstraf voorwaardelijk voor seks met een minderjarige. Voor een 20-jarige Apeldoorner vroeg de officier van justitie vrijspraak wegens gebrek aan bewijs voor seks met een minderjarige.

De rechtbank doet op 18 januari uitspraak.

Datum: dinsdag 4 januari 2011, 18:31
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Apeldoorn, Gelderland, Zutphen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry