'Markant' werk van Wijde Doelen in stadhuis

29/12
2010
29-12-2010

Kunstenaars met een verstandelijke beperking die werken in Ateliers De Wijde Doelen, lieten zich inspireren door de interieurs van markante Utrechtse gebouwen en door stedelijke ruimten binnen de singels. Met resultaat, want de kleurrijke kunstwerken zoomen in op onverwachte details en nodigen uit om met andere ogen naar vertrouwde historische (werk)plekken te kijken.

Op initiatief van twee vrijwilligers, Pim Le Large en Gerard Stoet, bezochten de kunstenaars in een jaar tijd zestien locaties - van het stadhuis tot museum Sonnenborgh en van het Centraal Station tot de Fundatie van Renswoude. Overal werden de enthousiaste 'artists in residence' gastvrij onthaald. De ter plekke gemaakte schetsen werden in kunstwerkplaats De Wijde Doelen uitgewerkt tot tekening, grafiek of keramiek.

De expositie MARKANT! van Ateliers De Wijde Doelen (onderdeel van zorgorganisatie Reinaerde) is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien, van woensdag 5 tot en met donderdag 27 januari 2011.

Datum: woensdag 29 december 2010, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Renswoude, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry