'Gelukkig Nieuwjaar' via social media, sms of bellen?

28/12
2010
Uit onderzoek van The Phone House onder 1000 respondenten blijkt dat sms-en en bellen het populairst is om een nieuwjaarswens over te brengen. Sociale Media wordt nog minimaal ingezet.

Van de sociale media scoort Hyves het beste met 11 procent, Facebook en Twitter moeten het doen met 6 en 3 procent. E-mailen blijft daarnaast ook nog populair, meer dan 20% geeft aan naast telefoon en sociale media ook e-mails te versturen naar vrienden en familie met een nieuwjaarsgroet. Koploper is sms-en dat door 57% wordt gedaan, gevolgd door bellen met 53%. Ook 65-plussers zeggen sms te gebruiken voor het versturen van nieuwsjaarsgroeten, gemiddeld 3 per persoon.

Volgens Vodafone gaan mensen dit jaar echter massaal internet via de mobiele telefoon inzetten om een nieuwjaarswens te versturen. Vodafone verwacht dat het mobiele internetverkeer tijdens de jaarwisseling 50 procent hoger ligt dan op een normale vrijdag. Of de verwachting van Vodafone uitkomt moet nog blijken, het aantal Nederlanders met een smartphone is dit jaar in ieder geval een stuk groter.

[Via NU.nl]

Datum: dinsdag 28 december 2010, 12:14
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry