Augmented reality via contactlenzen

05/09
2009
De volgende generatie contactlenzen hebben een ingebouwde AR browser.

Een van de tofste dingen in Terminator is dat Schwarzenegger allerlei data voor ogen krijgt die normale mensen niet zien. De universiteit van Washington is met een ambitieus project bezig waarbij je met behulp van contactlenzen hetzelfde effect kunt beleven. Minuscule LED-displays en verwante nanotechnologie moeten dit in de nabije toekomst mogelijk gaan maken.

Vergeet de AR Browser War op smartphones, het enige wat je nodig hebt is een contactlens. De meta-data voor het gezichtsveld wordt met behulp van een draadloze zender naar de lens verstuurd. Maar de lens kan ook worden gebruikt om processen in het menselijk lichaam te meten, zoals de bloeddruk of een realtime bloedtest.

Om energie op te wekken kunnen de bewegingen van de ogen gebruikt worden of er kan zonne-energie worden opgewekt, aldus Babak Parviz, een van de wetenschappers die de lens werkt. Op dit moment worden de lenzen alleen nog maar op konijnen getest. Maar met een potentiële markt van meer dan 100 miljoen lensdragende mensen en veel Terminator-fans, zou dit zo maar de next big thing kunnen zijn.

Ontwikkelingslanden zijn waarschijnlijk meer gebaat bij de zelf op sterkte te brengen bril van Josh Silver.

reageer

Datum: zaterdag 5 september 2009, 09:55
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry