Als robot aanschuiven aan het kerstdiner

24/12
2010
Met de hevige sneeuwval van de laatste tijd kan het zijn dat je vast komt te zitten in het verkeer of misschien is er een andere reden dat je niet persoonlijk aanwezig kunt zijn bij een kerstdiner. In dat geval kan het inloggen op een robot die al klaar zit aan tafel, uitkomst bieden.

Internationaal reclamebureau Wieden+Kennedy (W+K), met o.a. een kantoor in Amsterdam, kwam met een proef waarbij mensen via Skype op een robot konden inloggen die aan tafel zaten voor een kerstdiner.

Iedereen kon zich inschrijven op de website http://www.virtualholidaydinner.com/ om 15 minuten lang met andere mensen aan tafel te praten zonder lijfelijk aanwezig te zijn. Aan tafel zaten robotten klaar met monitoren als hoofden. Via Skype kon men inloggen waarbij de beelden van de webcam op de monitor te zien waren en de gebruiker de robot kon besturen door het hoofd (monitor) te draaien.

156 mensen van 6 continenten hebben op deze manier een kwartier lang als robot aan het kerstdiner gezeten met vrienden en familie.

Een filmpje is hier te bekijken.

Datum: vrijdag 24 december 2010, 11:43
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry