Zuid-Hollandse waterschappen goed uit fusies gekomen

23/12
2010
DEN HAAG (EZPress) - De fusies van de Zuid-Hollandse waterschappen hebben geleid tot professionele waterschappen die goed opgewassen zijn voor de opgave: droge voeten en schoon water.

Dat is een van de belangrijkste conclusies uit het evaluatierapport naar de fusies, dat Gedupeerde Staten van de provincie Zuid-Holland vandaag hebben vastgesteld.

Integraal en doelmatig waterbeheer

Begin 2005 is een aantal Zuid-Hollandse waterschappen gefuseerd. Hiermee is het aantal waterschappen in Zuid-Holland teruggegaan van 14 naar 5. Doel van de fusies was het inrichten van zogenaamde `all-in` waterschappen die integraal en doelmatig het waterbeheer uitvoeren. Het evaluatieonderzoek naar de fusie van de waterschappen leidt tot de conclusie dat de fusie heeft opgeleverd wat ermee werd beoogd.

Uitdagingen van de toekomst

Dijkgraaf Jan Geluk, voorzitter van de vereniging van Zuid-Hollandse Waterschappen, constateert `dat de waterschappen door robuuster te worden de uitdagingen van de toekomst voorlopig goed aankunnen. Daarnaast zorgen de waterschappen voor een voortdurende verbetering van de kwaliteit van het water.

Winst door samenwerking

Er is winst te halen door de samenwerking tussen de waterschappen, de provincies en de gemeenten waar mogelijk nog meer te benutten. Dit betekent doorgaan op de ingeslagen weg' aldus Geluk namens de Zuid-Hollandse waterschappen. De provincie Zuid-Holland gaf opdracht de fusies van de waterschappen te evalueren.

5 waterschappen

De 5 Zuid-Hollandse waterschappen zijn het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, waterschap Hollandse Delta, waterschap Rivierenland en het hoogheemraadschap van Rijnland.

Niet gefuseerd

Het 5e waterschap is het hoogheemraadschap van Delfland, dit waterschap is niet gefuseerd. Ook hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden heeft een deel van het werkgebied in Zuid-Holland liggen. Dit waterschap bestaat in de huidige vorm sinds 1997 en is geen product van het fusieproces.

//Einde bericht

Bron: UVW

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 23 december 2010, 13:26
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry