OM eist ruim 3 jaar gevangenisstraf voor winkeloverval in Gouda

23/12
2010
De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag 3 jaar en 4 maanden gevangenisstraf waarvan 10 maanden voorwaardelijk geëist tegen een 38-jarige man uit Gouda. Hij wordt er van verdacht op 18 maart 2010 een overval te hebben gepleegd op elektronicawinkel Expert in Gouda.

De verdachte gebruikte bij zijn overval een nepwapen die hij op het hoofd richtte van één van de medewerkers van de elektronicawinkel. Een andere medewerker had het vermoeden dat het wapen niet echt was en probeerde de verdachte te overmeesteren. Hierbij raakte de medewerker gewond. De 38-jarige verdachte wist na de worsteling zonder buit te ontsnappen. In zijn vlucht duwde hij met zijn hand een deur open. Op basis van zijn handpalmafdruk en de camerabeelden die er waren van de overval wist de politie de Gouwenaar aan te houden.

Tijdens de huiszoeking bij de verdachte vond de politie een kledingstuk dat ook te zien was op de camerabeelden. Daarnaast is er een verklaring van een bekende van de verdachte. Deze man verklaarde dat de 38-jarige Gouwenaar degene is die de overval pleegde en dat hij de verdachte nog heeft geholpen met het wegwassen van bloedvlekken uit zijn kleding. Tijdens een eerdere zitting over deze zaak trok deze man zijn verklaring weer in. De officier van justitie heeft de man daarom laten aanhouden voor meineed. Het onderzoek naar deze mogelijke meineed loopt nog.

De officier rekende het de verdachte zwaar aan dat hij de slachtoffers ernstig heeft bedreigd. Hij richtte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de slachtoffers en eiste geld. De ervaring leert dat een roofoverval een grote indruk maakt op slachtoffers en zij de negatieve gevolgen ervan nog jaren ondervinden en nooit zullen vergeten.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Datum: donderdag 23 december 2010, 13:42
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Gouda, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry