OM in hoger beroep in motorscooterzaken Nijmegen

22/12
2010
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hoger beroep ingesteld tegen de vonnissen van de rechtbank Arnhem van 17 december 2010. Het betreffen de zaken tegen twee verdachten die al vluchtend voor de politie op een geheelde motorscooter een dodelijke aanrijding op 15 januari 2010 in Nijmegen hebben veroorzaakt.

De rechtbank heeft een 20-jarige man uit Beuningen veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens doodslag en voorbereiding van een gewapende overval, alsmede acht andere misdrijven. Daarnaast is hij veroordeeld tot ontzegging van de rijbevoegdheid van tien jaar. De rechtbank acht bewezen dat de 20-jarige man op 15 januari 2010 de motorscooter bestuurde. De rechtbank acht het vertoonde rijgedrag van de man en de omstandigheden waaronder dit plaatsvond, zodanig gevaarlijk dat zijn gedragingen is gekwalificeerd als doodslag.

De rechtbank heeft 19-jarige man uit Nijmegen vrijgesproken van het medeplegen van doodslag en het medeplegen van heling van de motorscooter. Wel heeft de rechtbank hem veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf waarvan 8 voorwaardelijk voor het voorbereiden van een gewapende overval.

Het OM is van mening dat er sprake is van nauwe en bewuste samenwerking tussen de twee mannen voorafgaand en tijdens de vlucht per motorscooter voor de politie, en dat zij beiden verantwoordelijk zijn voor het medeplegen van doodslag. Tevens is het OM van oordeel dat er sprake is van medeplegen van heling van de motorscooter. Het OM heeft daarom in beiden zaken hoger beroep ingesteld.

Het OM had tegen de 19-jarige man uit Nijmegen 6 jaar gevangenisstraf geƫist (en een rijontzegging voor 8 jaar) en tegen de 20-jarige man uit Beuningen een gevangenisstraf van 7 jaar (en een rijontzegging voor 10 jaar).

Datum: woensdag 22 december 2010, 15:42
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Beuningen, Gelderland, Nijmegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry