Vliegbasis Eindhoven open ondanks sneeuw

21/12
2010
Eindhoven Airport heeft tot op heden vrijwel alle civiele vluchten kunnen uitvoeren en uitwijkende toestellen van onder meer Schiphol opgevangen. Het personeel van vliegbasis Eindhoven maakte dit onder meer mogelijk door het militaire veld, waar dus ook civiele vliegtuigen landen, het afgelopen weekend open te houden.

Sinds vrijdag worden van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat de landings- en taxibanen sneeuw- en ijsvrij gehouden. Daardoor hebben vliegbasis Eindhoven en het aangrenzende Eindhoven Airport vooralsnog geen echte zware hinder ondervonden als gevolg van de sneeuwval. Zodra die er is komen twee chauffeurs, na een waarschuwing van het Operatie Centrum, direct naar de vliegbasis. Zij voorkomen dat het landingsterrein, al is het 3 uur 's nachts, wordt bedekt met een sneeuwlaag, die bij een dikte van vijf tot tien centimeter moeilijk valt te verwijderen. De nadruk ligt bij de hoofdbaan van 3.060 meter lang en 45 meter breed. Daarna gaat de aandacht naar de parallel taxibaan en de intersecties. 

Tussen het sneeuwruimen door is het mogelijk te landen en te starten. Uit oogpunt van veiligheid wordt voorafgaand wel een zogenoemde stroefheidsmeting gedaan. 

Datum: dinsdag 21 december 2010, 17:44
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Eindhoven, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry