Eis: 5 jaar voor gewapende overvallen Enkhuizen en Alkmaar

21/12
2010
Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag vijf jaar cel geëist tegen een 22-jarige verdachte van twee gewapende overvallen. Op 20 januari 2010 zou de Alkmaarder met een of meer anderen een supermarkt in Alkmaar hebben overvallen. Op 26 april 2010 zou hij samen met drie anderen een supermarkt in Enkhuizen hebben overvallen.

Bij de overval in Alkmaar werden vijf personeelsleden met een mes en een (op een) vuurwapen (gelijkend voorwerp) bedreigd. De buit bedroeg ruim 3500 euro.

Bij de gewelddadige overval in Enkhuizen werden 7 personeelsleden en een leverancier bedreigd met een vuurwapen. Daarnaast werd een stroomstootwapen daadwerkelijk gebruikt. De slachtoffers werden vastgehouden, een aantal van hen werd ook vastgebonden. Hier werden ruim 4000 euro en postzegels buitgemaakt. De zaak tegen twee verdachten is eind juli reeds inhoudelijk behandeld. De persoon die de kluis openmaakte en de chauffeur zijn door de Alkmaarse rechtbank op 10 augustus veroordeeld tot respectievelijk 36 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk, en 16 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk.

Dinsdag stond nog een vierde verdachte van de overval in Enkhuizen op zitting. Tegen deze 20-jarige Alkmaarder eiste het OM 42 maanden cel, waarvan 12 voorwaardelijk. 

In september 2010 zijn een vijfde en zesde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de overval in Enkhuizen. (zie persbericht 21-09). Het onderzoek tegen hen loopt nog.

Datum: dinsdag 21 december 2010, 17:44
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Alkmaar, Enkhuizen, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry