58% Nederlandse bevolking kijkt digitale televisie

04/09
2009
58 procent van de Nederlandse huishoudens heeft inmiddels een aansluiting voor digitale televisie. Dit komt in praktijk neer op ongeveer 4,2 miljoen huishoudens, meldt de Nationale Consumenten Enquête.

Dat is een aanzienlijke stijging op de 3,9 miljoen huishoudens die TNO eerder dit jaar heeft gemeten in een jaarlijks onderzoek voor het ministerie van Economische Zaken. Het onderzoek van de Nationale Consumenten Enquête toont aan dat de opmars van digitale televisie in de Nederlandse samenleving onverstoorbaar doorgaat. In 2007 waren nog slechts 2,7 miljoen huishoudens aangesloten op digitale televisie. Als de huidige groei aanhoudt, is dit aantal in 2010 verdubbeld.

Digitale televisie via de ether is sinds 2006 toegenomen met 54 procent. Die toename is onder andere te verklaren door de uitbreiding van het aanbod. Daarnaast is het gemiddelde formaat van televisies de laatste jaren flink gegroeid en is de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeterd. Deze televisies hebben een krachtig signaal nodig voor een goede beeldkwaliteit. Het is vrijwel onmogelijk om een dergelijk signaal te ontvangen via een analoge verbinding. Het digitale netwerk is ongeveer 7 keer krachtiger dan het analoge en minder gevoelig voor kwaliteitsverlies omdat digitale signalen beter worden verpakt dan analoge.

Datum: vrijdag 4 september 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry