Microsoft stopt met Genuine Advantage voor Office

21/12
2010
Microsoft trekt een van de meest opvallende wapens tegen de softwarepiraterij in. De Office Genuie Advantage controle (OGA) is afgeschaft.

Tot nu toe zorgde de anti softwarepiraterijmaatregel er voor dat er een controle plaat vindt of de gebruikte Office software legitiem is, voordat je als gebruiker in staat bent om extra's en templates van Microsoft te downloaden. Ook updates die door Microsoft als niet kritiek worden bestempeld werden door de OGA-tool afgeschermd.

Office Genuine Advantage is ingevoerd in 2006 als aanvulling op de Microsoft Windows Genuine Advantage-tool, die vergelijkbare controles doet om te voorkomen dat illegale versies van Windows updates of uitbreidingen krijgen.

Het opheffen van Office Genuine Advantage werd ontdekt door ZDnet na een lezerstip. Microsoft heeft het stiekem vermeld in een software probleemrapport.

Uiteraard blijft Microsoft aandringen op het gebruik van genuine sofware. Bij het installeren blijft er de controle op het invoeren van een activeringssleutel van 25 tekens. Net als bij Windows blijft de software met beperkte functionaliteit werken als er geen geldige softwareactivatie plaatsvindt.

Datum: dinsdag 21 december 2010, 10:06
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry