Convenant Horizontaal Toezicht met Gemeente Hoogeveen

04/09
2009
Vanmiddag hebben de Belastingdienst en Burgemeester Helmer Koetje, namens de gemeente Hoogeveen, een convenant getekend om een nieuwe manier van werken te bezegelen. In het convenant zijn afspraken gemaakt over de wijze en intensiteit van het toezicht.

Bij horizontaal toezicht gaat het om wederzijds vertrouwen tussen belastingplichtige en Belastingdienst. Hoogeveen is de eerste gemeente in Drenthe die hiermee aan de slag gaat. Voorwaarde voor het tekenen van het convenant is dat de gemeente moet kunnen aantonen dat zij de fiscale administratie en daarmee verbonden processen op orde heeft.

Met horizontaal toezicht zet de Belastingdienst in het toezicht de samenwerking centraal. Dat betekent afstemming vooraf waar nodig, in plaats van controles achteraf. Door een goed ingerichte organisatie en afspraken om fiscale kwesties bijtijds te bespreken, is controle achteraf door de Belastingdienst niet meer nodig. De regels blijven hierbij gewoon bestaan maar deze vorm van samenwerking maakt het voor beide partijen eenvoudiger. De Belastingdienst kan het toezicht veel efficiënter uitvoeren en de gemeente loopt minder fiscale risico's en ervaart minder administratieve lasten.

Datum: vrijdag 4 september 2009, 16:31
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Drenthe, Hoogeveen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry