Database met drugsinformanten gelekt

16/12
2010
Een medewerker van de Amerikaanse politie in Colorado heeft per abuis een politiedatabase met drugsinformanten, verdachten en slachtoffers online gezet.

In totaal waren van zo'n 200.000 mensen telefoonnummers, adresgegevens en sofinummers beschikbaar in de database die sinds 1989 werd bijgehouden. De FBI en Google gaan na wie de database allemaal hebben benaderd maar als de online database eenmaal online heeft gestaan en gekopieerd is, krijg je er nooit meer volledige controle over weet ook Sheriff Stan Hilky. Zijn hulpsheriffs zijn de database aan het doorpluizen om te zien wie er mogelijk gevaar lopen. De database is zowel in Amerika als buiten het land benaderd.
De fout werd gemaakt doordat een medewerker dacht de database naar een beveiligde server te hebben gekopieerd terwijl dit in werkelijkheid een webserver was. De medewerker is niet meer werkzaam bij het departement. Of deze fout de aanleiding daartoe was, werd niet gezegd.

De database was vanaf april tot eind november voor iedereen bereikbaar. Het tekstbestand werd vervolgens door Google geïndexeerd. De zaak kwam aan het licht toen iemand zijn eigen naam op het internet tegenkwam. Een kopie van de database kwam in handen van een Amerikaanse krant die er wel over schreef maar de gegevens niet openbaar maakte. De krant heeft de kopie aan de autoriteiten teruggegeven.

[Via Security.nl via NPR.org]

Datum: donderdag 16 december 2010, 10:07
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry