Minister Ter Horst huldigt meest duurzame gemeenten

04/09
2009
DEN HAAG (EZPress) - Woensdag 9 september 2009, de Dag van de Duurzaamheid, huldigt minister Ter Horst de meest duurzame gemeenten van Nederland. Een duurzame samenleving is één van de prioriteiten van het kabinet.

In Café Dudok in Den Haag worden de voorlopige resultaten bekend gemaakt van de Lokale Duurzaamheidsmeter 2009. Ruim 130 gemeenten hebben meegedaan aan de Lokale Duurzaamheidsmeter 2009. Deze meter biedt inzicht welke ambities en initiatieven een gemeente heeft op het gebied van duurzame ontwikkeling.

People, Planet, Profit

De Lokale Duurzaamheidsmeter bestaat uit drie vragenlijsten, gebaseerd op de drie dimensies van duurzame ontwikkeling: People, Planet en Profit. Via de website www.duurzaamheidsmeter.nl worden de resultaten voor iedereen toegankelijk gemaakt. Op deze manier biedt de Lokale Duurzaamheidsmeter een bron van informatie en inspiratie voor inwoners, politici, ambtenaren en andere geïnteresseerden voor wat er lokaal gebeurt en mogelijk is in het brede kader van duurzame ontwikkeling.

Huldiging

Namens het kabinet zullen diverse bewindslieden deelnemen aan de Dag van de Duurzaamheid. Minister Ter Horst huldigt enkele gemeenten die koploper zijn op het gebied van duurzame bedrijfsvoering. De huldiging vindt plaats van 14:00 tot 15:00 uur in Café Dudok in Den Haag.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 4 september 2009, 16:19
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry