Utrecht opent Evenementenwebsite

14/12
2010
14-12-2010

Heel veel verspreide en nieuwe informatie over in Utrecht te organiseren evenementen heeft de gemeente gebundeld op www.utrecht.nl/evenementen. De gemeente Utrecht opent de nieuwe evenementensite om organisatoren te helpen bij het organiseren van hun festival of evenement in de stad. Daarnaast kunnen bewoners op een eenvoudige manier zien welke aanvragen er zijn ingediend voor evenementenvergunningen bij hun in de buurt. Tot slot geeft de site een overzicht van inmiddels geplande evenementen en festivals in Utrecht.

Organisatoren kunnen praktische informatie vinden over vergunningverlening, locaties, planning van andere activiteiten in de stad, subsidies en fondsen en krijgen tips over marketing en communicatie, het duurzaam organiseren van een evenement of aandacht voor mensen met een beperking. Uit de praktijk blijkt dat veel onderwerpen rond evenementenorganisatie aan verandering onderhevig zijn. Daarom is er gekozen voor een website. De informatie op de site wordt regelmatig gecontroleerd en aangepast. Bezoekers van de site kunnen hun op- en aanmerkingen via e-mail doorgeven.

Utrecht staat bekend als stad van kennis en cultuur. De stad heeft inmiddels een naam hoog te houden op het gebied van festivals en evenementen. Het Nederlands Film Festival, Festival a/d Werf, Culturele Zondagen, Summer Darkness, Singelloop, Koninginnedag, Tweetakt en de beurzen en events in de Jaarbeurs, zijn slechts enkele prachtige voorbeelden. Ook op wijk- en buurtniveau vinden veel activiteiten plaats. Deze evenementen worden vaak door vrijwilligers georganiseerd. De afgelopen jaren zijn de eisen voor het organiseren van evenementen strenger geworden. Met de site hoopt de gemeente zowel professionele organisatoren als vrijwilligers van dienst te zijn en tevens een bijdrage te leveren aan de wens van bewoners om beter op de hoogte te zijn van wat er in de stad georganiseerd wordt.

Datum: dinsdag 14 december 2010, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry