Ook in hoger beroep 10 jaar gevangenisstraf in Rotterdamse 'cold case-moord'

13/12
2010
Ook in hoger beroep 10 jaar gevangenisstraf in Rotterdamse ‘cold case-moord’

Den Haag, 13 december 2010 - Het gerechtshof in Den Haag heeft op 13 december 2010 in hoger beroep het vonnis van de Rotterdams rechtbank bevestigd, waarin een 43-jarige man tot tien jaar gevangenisstraf is veroordeeld voor moord. De moord werd gepleegd te Rotterdam in november 1991.

De politie is de man pas op het spoor gekomen, nadat hij voor een ander strafbaar feit in 2008 zijn DNA had moeten afstaan aan de zogenoemde DNA-databank. Daar bleek zijn DNA te matchen met sporen die in 1991 waren gevonden in het huis van het slachtoffer, waar de moord is begaan.

De verdachte heeft erkend destijds bij het slachtoffer te zijn geweest en hem te hebben vastgebonden, verwond en bestolen, maar heeft ontkend het slachtoffer te hebben gedood. Evenals de rechtbank heeft het hof de mogelijkheid dat het slachtoffer door een onbekende andere persoon om het leven zou zijn gebracht als te onwaarschijnlijk buiten beschouwing gelaten. Ook het hof heeft geoordeeld dat buiten twijfel is komen vast te staan dat de nu veroordeelde man het slachtoffer door een groot aantal messteken dodelijk heeft verwond.

Datum: maandag 13 december 2010, 10:33
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry