11 Bevoorradingscompagnie Air Assault onderscheiden voor uitzendingen

10/12
2010
De commandant van 11 Bevoorradingscompagnie Air Assault, majoor Nicole de Wolf, heeft vandaag uit handen van de commandant 11 Luchtmobiele Brigade, brigadegeneraal Otto van Wiggen, de uitzendvlag met het opschrift Afghanistan, ISAF, juli-nov 2007 en 5 uitzendlinten voor andere missies ontvangen.

Van Wiggen: `In de afgelopen 18 jaar dat onze brigade bestaat, is er geen missie geweest of er was wel een element van 11 Bevooradingscompagnie bij betrokken. Een tastbaar gegeven van die bijzondere rol en waar deze unieke eenheid voor staat zijn de 6 gevechtsinsignes die onder andere aan personeel van deze logistieke compagnie zijn uitgereikt.”

Samenwerking infanterie

Brigadegeneraal Van Wiggen benadrukte de erkenning die de eenheidsuitzendvlag uitdrukt voor het leveren van de hoofdmacht van het Logistic Support Detachment Afghanistan. In deze rol werkte de logistieke eenheid nauw samen met de infanteriecompagnie en werden de gevechtsinsignes verdiend. 

Missies

De vlaggenbanden staan voor 2 missies in Bosnië-Herzegovina, waarbij de eenheid bevoorradingspelotons leverde. In 2005 nam 11 Bevooradingscompagnie deel aan de Stabilisation Force Iraq. De andere 2 vlaggenbanden staan voor optredens in Afghanistan van december 2001 tot en met september 2003 en van augustus 2008 tot en met april 2009.

Datum: vrijdag 10 december 2010, 15:00
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry