Hercules klokt 2000ste vlieguur vanaf Mirage

10/12
2010
De C-130 Hercules van het Forward Support Element (FSE) Mirage heeft een mijlpaal van 2000 vlieguren bereikt. Vanuit de Verenigde Arabische Emiraten vervoert deze eenheid goederen en personeel van en naar Afghanistan.

De Hercules is sinds 1 januari 2009 op Mirage gestationeerd en vliegt vooral op Kandahar Airfield maar, indien nodig, ook op Tarin Kowt en Kabul. Het transporttoestel vloog sinds de oprichting van het detachement al 306 missies en vervoerde in die periode bijna 28.540 passagiers en 1,7 miljoen kilo vracht. De commandant van 336 squadron, dat in Nederlands opereert vanaf Vliegbasis Eindhoven, maakte het 2000ste uur rond.

Acclimatiseren

1(NLD)FSE Mirage detachement bestaat uit 60 militairen. De eenheid beschikt over alle faciliteiten om tactische luchttransportoperaties langdurig vol te houden. Op deze plek in de Verenigde Arabische Emiraten vond in de zomermaanden ook het acclimatisatieprogramma plaats voor militairen die naar Afghanistan vertrokken. Ze wenden daar, onder deskundige leiding, aan de hoge temperaturen in het uitzendgebied.

Datum: vrijdag 10 december 2010, 16:54
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Eindhoven, Kabul, Noord-Brabant, Verenigde Arabische Emiraten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry