16-jarige jongen opgepakt voor aanval op Mastercard

10/12
2010
Hackers hebben deze week verschillende aanvallen uitgevoerd op bedrijven die WikiLeaks op de een of andere manier hebben tegengewerkt. Gisteren is een 16-jarige jongen in Den Haag aangehouden omdat hij betrokken was bij DDoS-aanvallen op de websites van Mastercard en Visa.

De jongen maakt waarschijnlijk deel uit van de groep ‘Anonymous' die onder onder de naam Operation Payback hackers oproept om organisaties die WikiLeaks tegenwerkten aan te vallen.

Een deel van de aanvallen is afkomstig uit Nederland, een van de servers stond in Haarlem (nu offline). De politie heeft beslag gelegd op zijn computers en digitale gegevensdragers. "De jongen is in verzekering gesteld en vandaag verhoord door rechercheurs van het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche. De jongen wordt gezien als iemand die de aanvallen coördineerde. Hij heeft een bekentenis afgelegd over de aanvallen op MasterCard en Visa en moet vrijdag voor de rechter in Rotterdam verschijnen.

Volgens het OM maakt de jongen deel uit van een veel grotere groep en verwacht dat er meer arrestaties zullen volgen. Andere websites die met aanvallen te maken kregen waren o.a. Het Zweedse OM, PayPal, Amazon en De Zwitserse postbank.

[Via Webwereld]

Datum: vrijdag 10 december 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Haarlem, Noord-Holland, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry