Piratenpartij roept op tot protest voor persvrijheid

10/12
2010
De Nederlandse Piratenpartij heeft in een persbericht opgeroepen tot een demonstratie op de Dam voor de bescherming van de persvrijheid. Aanleiding is de manier waarop er met WikiLeaks wordt omgegaan.

Dirk Poot van de Piratenpartij verwoord het als volgt: "WikiLeaks.org is offline gehaald onder druk van de Amerikaanse overheid, zonder tussenkomst van een rechter. De keiharde intimidatiecampagne die tegen WikiLeaks gevoerd wordt, is een levensgevaarlijke aanval op de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Hoge politici uit de VS hebben WikiLeaks als terroristische organisatie bestempeld en bedrijven moreel verplicht om WikiLeaks uit te schakelen. TV-commentatoren en zelfs een adviseur van de Canadese premier hebben gesuggereerd om Assange en zijn redactie te vermoorden."

Volgens de partij wordt de website WikiLeaks vooral door overheden fel bekritiseerd. Hierdoor zouden instanties zoals PayPal de samenwerking met WikiLeaks beëindigen. Er is echter nog geen officiële aanklacht tegen de website ingediend. De Nederlandse overheid heeft al toegezegd WikiLeaks niet te willen hinderen in haar activiteiten zolang er geen bewijs van strafbare feiten is geleverd.

De Piratenpartij nodigt iedereen uit om op zaterdag 11 December om 14:00 op de Dam in Amsterdam bijeen te komen als steunbetuiging voor de persvrijheid en WikiLeaks in het bijzonder. De partij benadrukt dat het hier om een vreedzame demonstratie gaat.

Datum: vrijdag 10 december 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry