OM eist 10 jaar gevangenisstraf in hoger beroep poging moord coffeeshop Hooikade Den Haag

09/12
2010
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 10 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 34-jarige man uit Den Haag die wordt verdacht van poging tot moord. Hij zou op 19 juli 2008 in een coffeeshop aan de Hooikade in Den Haag een kogel op een man hebben afgevuurd. Het slachtoffer is hierdoor levensgevaarlijk gewond geraakt. Bovendien wordt de verdachte ervan verdacht nog een (ander) wapen en munitie in een kluis te hebben gehad.

De rechtbank te Den Haag veroordeelde de verdachte voor deze feiten eerder tot 8,5 jaar gevangenisstraf. De verdachte stelde tegen deze uitspraak hoger beroep in.

 

De verdachte zou op 19 juli 2008 een wapen bij zich hebben gestoken en naar de coffeeshop zijn gegaan waar hij het slachtoffer zou ontmoeten. In de coffeeshop zou verdachte van zeer korte afstand op het bovenlichaam van het slachtoffer hebben geschoten. In de coffeeshop waren op dat moment meerdere bezoekers aanwezig. Onenigheid over een geldlening zou de aanleiding van de schietpartij zijn geweest. 

Hogere eis De advocaat-generaal heeft in hoger beroep een hogere gevangenisstraf geëist dan eerder door de officier van justitie was geëist en door de rechtbank was opgelegd. De ernst van het feit komt, naar de mening van de advocaat-generaal, onvoldoende tot uitdrukking in de door de rechtbank opgelegde straf. Het betreft volgens de advocaat-generaal een uiterst serieuze poging tot moord, met zeer ingrijpende gevolgen voor het slachtoffer waarmee het slachtoffer de rest van zijn leven zal moeten leren leven.

 

Uitspraak (naar verwachting) op 23 december 2010.

Datum: donderdag 9 december 2010, 15:49
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry