4chan hackers wreken zich op 'vijanden' WikiLeaks

08/12
2010
WikiLeaks kreeg na het publiceren van de geheime documenten een aantal DDoS-aanvallen te verduren. Een aantal partijen zoals Amazon en PayPal weigerden verdere samenwerking met WikiLeaks. Dit zette kwaad bloed bij de hackers van de populaire 4chan website en resulteerde in een online aanval.

De aanvallen van 4chan waren nu gericht op PayPal en Swiss bank PostFinance maar verwacht kan worden dat ook Amazon, EveryDNS.net, MasterCard en Visa slachtoffer zullen worden.

Update: De website van Mastercard is ondertussen ook uit de lucht door DDoS-aanvallen.

Woordvoerder ‘Coldblood' van 4chan gaf ook al aan dat elke website die buigt voor de druk van de regering een potentieel slachtoffer van 4chan kan worden. De aanval gaat door het leven als ‘Operation Payback' een toepasselijke naam voor het aanvallen van de financiële instellingen.

Hoewel de blog op PayPal tijdelijk offline was, kon de hoofdwebsite gewoon online blijven. De Swiss bank website lag wel 16 uur lang plat. De bank was een doelwit nadat het de rekeningen van Julian Assange ophief omdat hij gelogen zou hebben over zijn woonplaats op het aanvraagformulier.

De website van 4chan wordt overigens zelf ook aangevallen. Cyberguru John Perry Barlow sprak in een tweet al over de eerste serieuze 'infowar'.

[Via Venturebeat]

Datum: woensdag 8 december 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry