OM eist 4 jaar gevangenisstraf in hoger beroep vrijheidsberoving en verkrachtingen woning Dordrecht

07/12
2010
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 4 jaar gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist tegen een 39-jarige man uit Dordrecht die onder andere wordt verdacht van vrijheidsberoving en verkrachtingen gepleegd op 3 en 4 november 2009 in een woning te Dordrecht. De rechtbank te Dordrecht veroordeelde de verdachte voor deze feiten eerder tot 3 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De verdachte stelde tegen deze uitspraak hoger beroep in.

De verdachte zou op 3 november 2009 de woning van het slachtoffer, zijn ex-vriendin, in Dordrecht zijn binnengedrongen. In de woning heeft hij haar een pistool tegen het hoofd gezet en haar bedreigd. Hij heeft haar anderhalve dag gegijzeld in de woning en haar meerdere keren gedwongen seks met hem te hebben.

De advocaat-generaal heeft in hoger beroep een hogere straf geëist dan eerder door de officier van justitie was geëist en door de rechtbank was opgelegd. De advocaat-generaal vindt dat de ernst van de feiten onvoldoende tot uitdrukking komt in de door de rechtbank opgelegde straf. Bovendien neemt de advocaat-generaal het de verdachte bijzonder kwalijk dat hij het slachtoffer, dat een maand voor deze feiten op haar werk was beroofd, nog meer bergafwaarts heeft gedreven in plaats van dat hij haar heeft beschermd.

Uitspraak (naar verwachting) op 21 december 2010.

Datum: dinsdag 7 december 2010, 18:06
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Dordrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry