OM eist 16 jaar en tbs voor doodslag op homo-ontmoetingsplaats in Lierop

06/12
2010
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zojuist in hoger beroep 16 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist voor het om het leven brengen van een 77-jarige man op een homo-ontmoetingsplaats in Lierop op 26 oktober 2006. 

Het lichaam van het slachtoffer werd op 27 oktober 2006 aangetroffen met meerdere steekverwondingen. De autosleutel en autopapieren van zijn Lexus en zijn portemonnee met inhoud die hij bij zich droeg waren verdwenen.

 

Volgens het OM kan wettig en overtuigend worden bewezen dat verdachte het slachtoffer heeft gedood. Dit concludeert het OM onder meer op grond van aangetroffen DNA-materiaal van verdachte op de kleding van het slachtoffer en verklaringen van getuigen. Zeer opvallend is het feit dat een getuige verklaart dat verdachte hem de avond nadat het slachtoffer was gedood een Lexus heeft aangeboden.

 

Verdachte is in eerste aanleg door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaar en tbs met dwangverpleging terzake van doodslag. Het OM had in eerste aanleg 15 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist, één jaar gevangenisstraf minder dan vandaag hoger beroep is geëist. Het feit dat verdachte in 2000 al een keer is veroordeeld voor doodslag is als strafverzwarende omstandigheid opgenomen in de tenlastelegging.

 

Uitspraak (naar verwachting) op 20 december a.s.

Datum: maandag 6 december 2010, 17:11
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry