Portland en IASO breken markt voor online backup open

06/12
2010
EMMELOORD (EZPress) - Backup-specialist IASO en softwaredistributeur Portland Europe slaan de handen ineen om IT-dienstverleners te informeren over hoe zij hogere marges kunnen realiseren met online backup.

Uit vergelijkingen met verschillende grote leveranciers blijkt dat IT-dienstverleners tot wel 70 procent kunnen besparen. Portland Europe en IASO bieden IT-dienstverleners die voor 31 december 2010 overstappen van hun huidige leverancier naar IASO Backup in combinatie met een SPLA-overeenkomst een gratis iPad.

De meeste IT-dienstverleners nemen online backup-diensten af op basis van een individueel abonnement per eindgebruiker. Een probleem hierbij is dat iedere eindgebruiker overcapaciteit in zijn databundel heeft zitten. Dit inefficiënt gebruik van capaciteit zorgt voor lagere marges. IASO werkt op basis van een wholesale-model, waarbij het verbruik van alle klanten bij elkaar wordt opgeteld en er geen kosten voor overcapaciteit in rekening worden gebracht. Daarnaast staat IASO Backup bekend om haar efficiënte storage gebruik.

`IASO heeft de storage-markt flink opgeschud door online backup als alternatief op de kaart te zetten. Het product dat onder andere door KPN al enkele jaren succesvol wordt aangeboden, is inmiddels breed geaccepteerd`, stelt Kim van Brugge, directeur bij Portland Europe. `Nu is het tijd om ook de IT-dienstverleners ervan te overtuigen dat zij eens kritisch moeten kijken naar de kosten.`

`Wij bieden onze software aan op basis van een Service Provider License Agreement waardoor betaald wordt op basis van actueel gebruik en maandelijkse kosten`, stelt Rob Verbeek, medeoprichter en algemeen directeur van IASO Backup Technology. `In combinatie met Managed Storage Services beschikken klanten feitelijk over de voordelen van een complete backup-dienst. Doordat wij de opslagcapaciteit grootschalig inkopen kunnen wij Managed Storage Services tegen scherpe tarieven aanbieden.`

//Einde bericht

Bronm: IASO backup

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 6 december 2010, 15:08
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Portland, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry